HemLivsstilLåt stimulerande lek vara en del av ditt barns personliga utveckling

Låt stimulerande lek vara en del av ditt barns personliga utveckling

Att de första åren i våra liv slår an tonen, det är sen gammalt. Många forskare har visat på hur leken kan vara med och forma hur barn utvecklas, vilket gör att leken plötsligt blir lite mer på allvar. Åtminstone ur en vuxens perspektiv. Det är dock viktigt att komma ihåg att lek ska vara kul och det är precis det som barn fokuserar på. Något som de senaste årtiondena varit signifikant för de leksaker som säljer stort är de som kommer från TV-världen. Populära filmkaraktärer eller favoritfigurer från en TV-serie blir snabbt storsäljare i leksaksbutikerna. I den kategorin finns bland annat hundarna från den populära TV-serien Paw Patrol som snabbt har tagit sig in i barnens hjärtan. När affektionen redan hunnit bli stor, genom i det här fallet TV-rutan, finns det en större önskan efter leksaker i just den utformningen.

Utveckla mod och empati

I just det här fallet handlar det om de modiga hundarna som gör hjälteinsatser dagligen i Paw Patrol, men det kan lika gärna vara någon helt annan karaktär. Det som utmärker sig är de egenskaper som figurerna besitter och som barnen beundrar. Förhoppningsvis är det inspiration till att själv våga ha det modet eller bra förebilder till hur vi tar hand om de runt omkring oss. På det sättet blir leken med denna typ av leksaker både stimulerande, men också utvecklande.

Paw Patrol som förebilder

Det är viktigt för barn att ha förebilder i livet. Därför spelar föräldrar eller andra vårdnadshavare en stor roll. Men inte bara de absolut närmsta människorna i barnets liv som tar hand om denne är viktiga. Alla personer som finns med i bilden agerar som förebild på ett eller annat sätt. Att även seriefigurer kan inkluderas i den kategorin blir tydligt när man ser vilket stort tycke ett barn kan fatta för en TV-karaktär. Därför kan både TV-program och leksaker med fördel väljas med lite omsorg. Det kan påverka mer än du tror.

Must Read